Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Minder goed om in te wonen

OEGSTGEEST – Een nieuwe tegenslag voor het dorp. Het hele jaar komt Oegstgeest al in het nieuws met slecht nieuws; eerst viel het vorige college vanwege wanbestuur en slecht financieel beleid, vervolgens bleek dat er nog altijd miljoenentekorten zijn op de bouwprojecten. En nu blijkt Oegstgeest ook niet meer de beste gemeente van Zuid-Holland te zijn.
De jaarlijkse ranglijst in Elsevier werd vorige week bekend gemaakt en daaruit bleek dat de titel ‘Beste gemeente van Zuid-Holland’ moet worden overgedragen aan Voorschoten. Landelijk gezien behaalt Voorschoten zelfs een top-tien notering met de 9de plaats. Ook Wassenaar is nog voor Oegstgeest geëindigd en ons dorp ziet zichzelf pas terug op de 15de plek. Net een schamel plaatsje beter dan de naastgelegen fusiegemeente Teylingen.
Fractievoorzitter Simon Vogel (LO) liet hierover weten: ‘We willen voorkomen dat Oegstgeest nog verder zakt in de lijst van beste gemeenten om te wonen. We zijn gezakt naar plaats 15 en zijn nu de derde gemeente in Zuid-Holland. Minder moet het niet worden.’