Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Nieuwe woningen

LISSE – De hallen van Van der Putten (Clusiusstraat) verdwijnen en hiervoor in de plaats moet woningbouw komen. Het gaat in eerste instantie om tien nieuwe woningen, zo lichtte architect Job Beerthuizen van Architectenbureau Van Manen toe tijdens de vergadering van de commissie Welstand op donderdag 11 juli.
 
De te bouwen woningen onderscheiden zich door een witte voorkant en ook worden er zestien parkeerplaatsen gerealiseerd. Van deze woningen zijn er zes zogeheten ‘vrije sector-woningen’. De overige twee huizen zijn verdeeld in een boven- en benedenwoning, die vallen onder de sociale sector en dus goedkoper zijn dan 200.000 euro. Egbert Töns, vertegenwoordiger van de commissie Welstand, was positief gestemd over de plannen, maar liet wel weten: ‘Schenk aandacht aan de omgeving en hoe het beheerd gaat worden. Zorg ervoor dat de ontwikkelingen op het gebied achter de te bouwen huizen (tussen de Clusiusstraat en de Heereweg, JD) niet geblokkeerd gaan worden.’