Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Tourniquette doorn in het oog

LISSE – Een geplande tourniquet in het nog te bouwen museum bij kasteel Keukenhof. De leden van zowel de Monumentencommissie als de commissie Welstand hebben hier wat moeite mee. Dit bleek tijdens de vergaderingen van deze commissies.
 
In het oorspronkelijke plan was er een sluis gepland voor bij de ingang, maar dat nam veel ruimte in. Met de tourniquet moet de entree ‘transparanter’ worden. Egbert Töns, vertegenwoordiger van de commissie Welstand, liet donderdag 11 juli weten: ‘De Monumentencommissie had wat moeite met deze tourniquet. De Rijksdienst geeft niet aan dat zo’n tourniquet zou kunnen, maar ook niet dat het onoverkomelijk is.’ Hij vervolgt: ‘Het is een heel mooie transparante pui, maar als er een lichtstalen ding in komt, zou ik het heel jammer vinden. Zorg ervoor dat het een glazen element wordt. De transparantheid van de onderbouw moet gehandhaafd blijven.’