Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Verkeersmaatjes in plaats van Berlijnse muur

NOORDWIJK – Alle bewoners van De Grashoek hebben zich ingespannen om de wijk veiliger te maken voor kinderen. De afgelopen maanden gingen vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor Jantje Beton. Van de opbrengsten zijn onder meer vier verkeersmaatjes gekocht: felgroene poppetjes die de automobilisten, motorrijders en (brom)fietsers er op moeten wijzen, dat in deze woonwijk maar maximaal 7 kilometer per uur gereden mag worden. Zondag 21 juli werden de verkeersmaatjes officieel gepresenteerd, dit tot groot enthousiasme van de kinderen.
 

Jurjen van Aken is voorzitter van Wijkvereniging De Grashoek en ook voor hem is deze gebeurtenis een hoogtepunt. ‘We vinden het belangrijk dat onze kinderen kunnen buitenspelen. Hier wonen veel gezinnen met kinderen tussen 0 en 4 jaar; die wil je als ouders zijnde om je heen hebben. We hebben hier zes speeltuinen en als automobilist rijd je voordat je er erg in hebt 20 kilometer per uur. Met deze verkeersmaatjes willen we de verschillende doelgroepen bedienen, zonder dat je een Berlijnse muur hoeft te bouwen.’ De verkeersmaatjes kostten 50 euro per stuk en werden besteld bij Jantje Beton. De helft van het ingezamelde geld mag de wijkvereniging besteden aan een eigen project in de wijk.