Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

‘Gerrit Meiland is onze hoop in bange dagen’

LISSE – Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) keert na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart 2014 niet meer terug in de gemeenteraad. Maar ze liet geen misverstand bestaan over wie haar stokje goed zou kunnen overnemen. Vermeulen deed opmerkelijke uitspraken in de vergadering van de seniorenraad van maandag 9 september.
Ze liet weten: ‘Dat ik  stop met de politiek, is niet meer dan logisch. Ik ben vier jaar langer doorgegaan, omdat ik (in 2010, JD) gekozen werd. ‘ Ze liet weten over het abrupte vertrek van gemeenteraadslid Jaap Schuijt:  ‘Het is heel erg jammer dat het met Jaap’s gezondheid niet meer goed ging. Het was beter voor hem, het CDA en de gemeenteraad dat hij moest stoppen. Maar het heeft ons wel overvallen. Hij heeft ad hoc gezegd dat hij het niet meer kon bijhouden.’
Hans Hoogkamer, secretaris van de seniorenraad, vroeg zich af hoe het met het CDA na de volgende verkiezingen zou gaan. ‘Er gaat met het vertrek van Vermeulen en Schuijt een enorme dosis aan kennis verloren’. Vermeulen reageerde hierop: ‘ Ik denk dat gemeenteraadslid André Bostelaar wel aan zal blijven, maar dat hangt af van wie er op de kandidatenlijst van het CDA komt. Gerrit Meiland (commissielid voor het CDA, JD) is deze vier jaar enorm ingewerkt; hij heeft zich overal in verdiept. Hij is onze hoop in bange dagen. Maar Gerrit alleen is niet genoeg.’ Het zijn opmerkelijke uitspraken, zeker omdat Bostelaar zichzelf enkele maanden geleden opwierp als de opvolger van Vermeulen en dé gedoodverfde kandidaat om CDA-fractievoorzitter te worden.