Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Groene kaart voor BESCAL

LISSE – De Stichting BESCAL mag ’t Poelhuys, de Greef, de Beukenhof en de Engelenburcht blijven beheren. Sinds het aantreden van de nieuwe directeur heeft de gemeente meer vertrouwen gekregen in de organisatie. Wel moet BESCAL blijven werken aan het verbeteren van de eigen opzet en werkzaamheden.
 
BESCAL moet bijvoorbeeld zorgen voor schaalvergroting van het professioneel beheren en exploiteren van de sociaal-culturele accommodaties. Ook moet de organisatie een meerjarenperspectief en een activiteitenprogramma opstellen. En als dat goed gebeurt, mag BESCAL het beheer en de exploitatie voeren van Floralis, voor het deel dat niet al door de commerciële exploitant gevoerd wordt. Maar tegelijkertijd zoekt de gemeente ook naar mogelijkheden om de kwetsbaarheid van BESCAL te verminderen. Volgens ambtelijke stukken zou dit onder meer kunnen door BESCAL onder te brengen bji een andere organisatie ‘om de kwaliteit, efficiency en expertise te borgen van het beheer en de exploitatie van de sociaal-culturele accommodaties’.