Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Geen vertrouwen in toekomstige leden Provinciale Staten

OEGSTGEEST – Nog één grote beer is er op de weg, waar het gaat om de aanleg van de Rijnlandroute. Althans, volgens wethouder Wendelien Tönjann. Zij is bang dat Provinciale Staten gebruik kan maken van een ‘escapemogelijkheid’, omdat de Rijnlandroute volgens de huidige regels pas mag worden aangelegd na goedkeuring van de Provinciale Staten. Over vijftien maanden vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats en dan kan het heel goed zijn dat er een links-georiënteerde meerderheid is, die de realisatie van de Rijnlandroute niet zien zitten.
Tönjann stelde dan ook: Dit plan moet straks niet bij Provinciale Staten stranden, want de kans dat dit orgaan binnen de komende vijftien maanden een besluit neemt, acht ik klein. Het mag niet zo zijn dat zomaar vanwege een milieuonderzoekje een bommetje gelegd mag worden.’ Het liefst zou Tönjann zien, dat het project Rijnlandroute ter informatie en niet ter goedkeuring wordt gestuurd naar Provinciale Staten, maar ze vindt hier gedeputeerde De Bondt op haar pad. Daarom probeert de wethouder steun te vinden bij andere gemeenten voor haar pleidooi. Maar ze heeft nog een lange weg te gaan, zo weet ze ook zelf.
Tönjann: ‘We dragen (als gezamenlijke gemeenten, JD) 37,5 miljoen euro bij aan deze Rijnlandroute en de gedeputeerde 75 miljoen euro. We mogen dan wel wat eisen! Ik ben aan het lobbyen en ik kan alleen komen te staan. Maar ik wil dat punt maken, ook voor de geschiedschrijving.’ De wethouder werd unaniem gesteund door de commissieleden en commissielid Herman Klaver (VVD) stelde: ‘Hoe meer u eruit haalt, hoe beter het is.’