Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Gemeente koopt Palaceplein en Vuurtorenplein

NOORDWIJK – De openbare veiling van het Palaceplein en het Vuurtorenplein gaat niet door. De gemeente heeft namelijk deze gebieden zelf gekocht, zo laat wethouder Gerben van Duin (Puur Noordwijk) weten. Het is een verrassende ontwikkeling in een jaren durend traject, waarbij de gemoederen tussen de gemeente Noordwijk en N.V. Bever Holding c.q. Ronnie van der Putte, hoog opliepen. Met een executieveiling van zowel het Vuurtorenplein als het ‘Gat van Palace’ tot gevolg.
Het was een dolle week voor de wethouder en niet alleen vanwege de ‘Drie Dolle Dagen’ waar Van Duin met zijn vrouw acte de présence gaf. In het hele dorp gonsde het van de geruchten, toen bekend werd dat de openbare veiling niet door zou gaan. Wie zou deze lappen grond onderhands gekocht hebben?
Notaris Sibbes van Van der Stap Notarissen houdt haar lippen stijf op elkaar. ‘We verstrekken geen inlichtingen, omdat we een geheimhoudingsplicht hebben. Alle informatie kunt u vinden op www.veilingbiljet.nl.’  Ook de woordvoerder van Bever Holding geeft geen commentaar en Ronnie van der Putte is niet bereikbaar.
Het Vuurtorenplein behelst een voormalig restaurant met ondergrond en erf, maar ook een aantal winkels met de huisnummers 1 – 41 en de Koningin Wilhelminaboulevard 35. Het veilingobject ‘Palaceplein’ is een perceel grond dat ligt aan het Palaceplein, de Olieburg en de Parallel Boulevard. De wethouder brengt licht in de duisternis: ‘De gemeente heeft een bod gedaan op beide percelen en dat bod is geaccepteerd. Daarom zijn de beide grondgebieden van de veiling afgehaald.’
Over de hoogte van het bod wil Van Duin geen uitspraken doen. ‘Ik weet niet of er andere biedingen gedaan waren. We zijn nu in afwachting en willen geen discussies losmaken. De voorzieningenrechter moet zich hier nog over uitspreken. Van der Putte kan hier nog bezwaar tegen maken.’ Heeft de gemeente al plannen voor het Gat van Palace om dat te ontwikkelen? Van Duin: ‘Daar gaan we het niet over hebben, in het belang van de gemeente. Het ligt heel erg gevoelig. Het Vuurtorenplein is een verschrikkelijke shameplek. We wachten het proces van deze veiling af en op dit moment is het beastemmingsplan ook het bestemmingsplan.’