Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

PrO wil referendumverordening

OEGSTGEEST – De politieke partij PrO dient een initiatiefvoorstel in om een raadplegend referendum mogelijk te maken. Tot nu toe kan zo’n referendum niet worden gehouden in deze gemeente, omdat hier geen regels voor zijn opgesteld. Als de gemeenteraad inderdaad een referendumverordening vaststelt, kan die direct gebruikt worden. PrO heeft namelijk ook de wens om de vraag over de toekomst van Oegstgeest (samenwerken of fuseren) voor te leggen aan de inwoners, zo liet fractievoorzitter Tim van Tongeren al eerder weten.
PrO stelt voor om een raadplegend referendum mogelijk te maken; dat is een referendum dat alleen kan worden ingesteld op verzoek van de gemeenteraad zelf en dus niet door de inwoners. ‘Met deze referendumverordening in de hand kan de raaad in december overwegen om over de bestuurlijke toekomst van Oegstgeest een referendum te organiseren’, aldus Van Tongeren. ‘De bestuurlijke toekomst van Oegstgeest is van zodanig belang, dat het gewenst is te overwegen de stemgerechtigde inwoners in de gelegenheid te stellen daarover een uitspraak te doen.’ Zover is het echter nog niet. Eerst moet de gemeenteraad deze maand nog de referendumverordening vaststellen.