Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Zwembad lijkt gered

OEGSTGEEST – Wonderen lijken toch te bestaan. De Werkgroep Hoorzitting Zwembad Poelmeer heeft een advies uitgebracht over de toekomst van het zwembad. Het voorstel aan de gemeenteraad is, dat het zwembad zodanig gerenoveerd wordt, dat dit bad nog tien tot vijftien jaar kan blijven bestaan. De 7.000 handtekeningen voor het  behoud van het zwembad en de gepassioneerde betogen van de inwoners tijdens de informatieavond hebben dus toch succes gehad.
De komende jaren moet hiervoor geld uitgegeven worden, maar ook ziet de werkgroep mogelijkheden voor het verminderen van de onderhoudskosten. Door het invoeren van energiebesparende maatregelen, verminderen de onkosten en bovendien moeten meer mensen gebruik gaan maken van het zwembad. Te denken valt hierbij aan zwemverenigingen, maar de herinvoering van het schoolzwemmen is ook een optie. De ouders van de leerlingen betalen hierbij een eigen bijdrage en dit mes snijdt aan twee kanten: het levert voor het zwembad extra inkomsten op en tegelijkertijd zijn de kosten voor de ouders waarschijnlijk lager, dan wanneer ze hun kinderen zelf op zwemles moeten zetten.
Voorzitter Vincent Janssen (VVD) vraagt namens de werkgroep aan het college om een voorstel uit te werken voor het dekken van de kosten voor het instand houden van het zwembad. ‘Deze meerkosten kunnen gedekt worden uti een mix van maatregelen, zoals een betere exploitatie, verhoging van de commerciële inkomsten, verhoging van de (entree, JD) tarieven, energiebesparing en eigen bijdragen van schoolzwemmers.’ Ook moet een deel van het exploitatierisico van het zwembad bij de exploitant gelegd worden. Daarom adviseert de werkgroep ook om een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor het beheer van het zwembad.