Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Sterren Foreholte veroveren toren


VOORHOUT / NOORDWIJK – Ruim zestig spelers, trainers en begeleiders van de ‘gouden generatie’ van Foreholte ‘bestormden’ vrijdag 4 oktober de toren van de Oude Jeroenskerk. Zij deden  dit op uitnodiging van Hans van den Berg, de Voorhoutse Foreholtenaar die tegenwoordig actief is in de Noordwijkse politiek, maar er onder meer ook voor gezorgd heeft dat deze kerktoren voor het publiek open is gesteld.
Van den Berg verwelkomde iedereen en meldde dat hij de grootste voorpret al achter de rug had. De gouden generatie van Foreholte, waarbij meerdere kampioenschappen gevierd werden, vond plaats in de jaren ’70, ’80 en begin jaren ’90. Een aantal van zijn gasten sprak de Torenman dus pas weer na al die jaren en het deed hem veel plezier om ‘even bij te praten’. Van den Berg liet weten: ‘Ik heb heel wat mooie jaren bij Foreholte gehad. Er is meer dan voetbal. Ik kwam in Noordwijk te wonen en één van de dingen die ik deed, was dit torenklimproject. Vijf jaar geleden kon deze toren nog niet beklommen worden en inmiddels zijn al 10.000 mensen boven geweest. Ik vind het fijn om deze hobby met jullie te delen.’
Het was tijd om de trappen te gaan beklimmen, maar ook bleek dat niet iedere Foreholtester van vroeger nog even fit was: ‘Is er ook een lift omhoog?!’ grapte een oud-speler.