Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Gouden waarderingsspeld voor Willem van Dijk

 
VOORHOUT –Foreholte-vrijwilliger Willem van Dijk ontving vrijdag 4 oktober de gouden waarderingsspeld van de KNVB. Dit is de hoogste clubonderscheiding die een voetbalvrijwilliger kan ontvangen. Hij ontving deze enorme blijk van waardering uit handen van scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond. Van Dijk heeft zich de afgelopen 25 jaar niet alleen ingezet voor het opleiden van scheidsrechters, maar ook voor het ontwikkelen  van een professionele scheidsrechterscommissie bij voetbalvereniging Foreholte.
De gehuldigde was totaal verrast door deze ereblijk. Zijn familie had hem naar het kantinegebouw van Foreholte gelokt, al had hij wel een vermoeden dat er wat ging gebeuren. ‘Op het moment dat mijn vrouw zegt dat ik mijn pak moet aandoen, is er echt iets aan de hand!’ Van Egmond legde uit waarom Van Dijk de gouden speld dubbel en dwars verdiend heeft. ‘Foreholte is de voorbeeldvereniging op het gebied van arbitrage en Willem stond aan de basis hiervan. Hij heeft een vrijwilligers-cv van drie A-4tjes en was onder meer 25 jaar wedstrijdsecretaris, zat 20 jaar in het hoofdbestuur en was een kwart eeuw scheidsrechterscoördinator. Hij deed het tot 2007 in zijn eentje, waarna er op zijn verzoek een scheidsrechterscommissie werd ingesteld. Nu doen negen man hetzelfde werk als dat Willem in zijn eentje gedaan heeft.
Van Egmond riep de supervrijwilliger naar voren en speldde hem het gouden eerbetoon op. Van Dijk was zichtbaar ontroerd en had waterige ogen. ‘Het is geweldig dat dit mij toevalt, maar ik wil alle andere mensen bedanken die  bijvoorbeeld in het bestuur wilden zitten en de jongens die wilden fluiten. Zonder hen was ik nergens.’ Van Dijk is slechts de tweede Foreholte-man ooit die deze gouden waarderingsspeld mocht ontvangen. Alleen oud-voorzitter Peter van Kesteren ging hem voor.