Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Kritiek van Wmo-adviesraad

KAAG EN BRAASSEM – De Wmo-adviesraad vindt, dat er in de regio een ‘hap-snap beleid’ wordt gevoerd, waar het gaat om de reïntegratie van de inwoners op de arbeidsmarkt. De commissieleden vragen zich af of de oude afspraken tussen de Holland Rijnland-gemeenten nog wel van toepassing zijn.
Het college heeft onlangs advies gevraagd aan de Wmo-adviesraad over de Reïntegratieverordening 2014 en het Uitvoeringsbesluit reïntegratie. Maar waar het gaat om het onderdeel ‘Jeugdwerkloosheid’ heeft het college de Wmo-adviesraad er niet bij betrokken. De commissieleden vragen zich af wat hier de reden voor is.
Ook de periode waarin de commissieleden om advies wordt gevraagd, zint hen niet. Dit blijkt uit een schrijven van voorzitter Fried Elstgeest: ‘Natuurlijk gaat de Wmo-adviesraad in op de voorgelegde stukken, al moet ons van het hart dat het als hoogst ongelukkig wordt ervaren dat dit midden in de vakantieperiode moet gebeuren. De geplande Wmo-adviesraad-vergadering van 6 augustus 2013 is afgeblazen, enerzijds omdat een aantal leden wegens vakantie afwezig zou zijn en anderzijds omdat weinig urgente bespreekonderwerpen voorhanden zouden zijn.  Een goede week later komt deze adviesaanvraag! Dit komt allemaal niet erg logisch over.’