Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Leukste plaatjes van mooiste plekjes

ROELOFARENDSVEEN – De mooiste plekjes van Kaag en Braassem zijn de afgelopen maanden vereeuwigd op de website www.facebook.com/kaagenbraassemopznmooist. Initiatiefnemer Joyce Ram riep deze zomer sociale netwerkers op om hun mooiste foto’s op deze site te zetten en werd overspoeld met honderden prachtige foto’s. Donderdag 26 september vond de prijsuitreiking door burgemeester Marina van der Velde-Menting plaats bij restaurant Hogenboom (Sotaweg 150).
Bloedrode zondopgangen, zwemmende zwanen, polderende koeien en wijdse vergezichten. Het zijn maar enkele omschrijvingen van de ene na het andere prachtige plaatje dat geupload is. De initiatiefneemster is overweldigd door het grote succes. ‘Als portretfotograaf van Joyce Ram Fotografie heb ik een hoofd vol creatieve ideeën. Mijn hele leven woon ik al in Kaag en Braassem en ik vond het een leuk idee om de mensen uit de gemeente hun leukste plekje te laten zien. Dan kunnen we met z’n allen dat plekje komen bekijken.’
Haar idee werd opgepikt door de stichting Promotie Kaag en Braassem, die er een fotowedstrijd van maakte. Een jury bestaande uit wethouder Jan Uit den Boogaard en een aantal fotografen bekeek de honderden inzendingen en gaven hun favoriete foto’s aan voor vijf verschillende categorieën: ‘allermooiste foto’, ‘activiteit’, ‘landschap’, ‘jaargetijde’ en de ‘extra prijs’. Er werd niet zo zeer gekeken naar de technische kwaliteit van een foto, maar naar het gevoel dat die foto overbracht, zo legt  Ram uit.
De ‘allermooiste’ winnende foto toont een weidelandschap met een weg op de voorgrond en een prachtige lucht met blinkende zonnestralen. De geparkeerde oude Mercedes vervolmaakt het plaatje. Winnares Geraldine Liem maakte de foto op het juiste moment met haar i-Phone. Zij won een dinerbon van 75 euro bij restaurant Paardenburg.
 Liem was ‘absoluut verrast’ dat zij de winnares was. ‘Ik ben geen fotograaf, maar woon wel op een uniek plekje in Oud Ade. Ik heb een paar mooie kiekjes geschoten en ingestuurd. Zelf vond ik mijn foto van een koe op een dijk ook mooi.’ Ze heeft veel enthousiaste reacties gehoord op de winnende foto van het mooie landschap. Liem lacht: ‘Wij zien dat elke dag. Je moet jezelf soms wakker schudden om te beseffen op wat voor een unieke plek we wonen.’