Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Verschillende tarieven voor afvalinzameling

KAAG EN BRAASSEM – De afvalinzameling moet goedkoper en beter. Om dat te bereiken wordt mogelijk een systeem van ‘tariefsdifferentiatie’ ingevoerd. Het Bureau Milieu & Werk informeerde de gemeenteraadsleden op maandag 30 september over de mogelijkheden hiervan. Het principe van tariefsdifferentiatie is, dat de gebruiker betaalt. Wie meer en grotere afvalbakken langs de kant van de weg zet, moet meer belasting betalen. De raadsleden moeten zich vervolgens buigen over de vraag of tariefsdifferentiatie wordt ingevoerd en zo ja, in welke vorm dat zal zijn.
De gemeente Kaag en Braassem wil het landelijk gestelde doel van en afvalscheidingspercentage van 60% behalen. Op dit moment is hier geen sprake van. Het college van burgemeester en wethouders wil aan de raad voorstellen om een vervolgonderzoek te doen. Dat onderzoek moet bekijken of de invoering van tariefsdifferentiatie een goede maatregel is voor Kaag en Braassem. Als uit dat onderzoek blijkt, dat dit ook daadwerkelijk zo is, moet de gemeenteraad besluiten tot invoering van dit nieuwe systeem.