Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Bang voor bouwwerkzaamheden

LISSE – Inspreekster Mildred van het Schip kreeg donderdag 17 oktober tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur alle aandacht voor haar pleidooi over de verkeersveiligheid in de Van Ostadestraat en Jozef Israëlstraat. Hier zijn voor drie verschillende projecten bouwwerkzaamheden aan de gang en dat leidt tot gevaarlijke situaties voor wandelend en fietsend verkeer. Met name vrouwen en kinderen lopen volgens Van het Schip gevaar.
Met foto’s liet ze zien dat één van de meest gevaarlijke pleken de T-splitsing is bij de Van Ostadestraat en de Joseph Israëlstraat. ‘Voetgangers moeten daar het troittoir verlaten om de weg rechtsaf te kunnen vervolgen. Vrouwen en kinderen moeten via de weg over het kruispunt steken om naar school te komen.’ Ook de loopplanken over de gegraven geulen zorgen voor glijpartijen; door de weersomstandigheden worden die planken zeer vochtig en glad. De inspreekster besloot: ‘In de Israëlstraat staan beide stoepen opengebroken. Het verkeer komt van twee kanten in deze smalle straat, ook het bouwverkeer. Tijdens spitsuur, als de scholen beginnen en uitgaan, is het echt levensgevaarlijk. Ik heb de kinderen van de weg geplukt en het verkeer tegengehouden. De veiligheid hier is echt in het geding.’
Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten dat hiji de zaak is wezen bekijken. Op de fiets. ‘We moeten zorgen dat de inwoners het gevoel hebben, dat het veilig is. Een jaar geleden hebben zowel Liander Gas, als Liander electriek en Dunea aanvragen gedaan voor de werkzaamheden in de grond bij deze straten. Dit is de wet van Murphy. De werkzaamheden liggen toevallig dicht bij elkaar in de buurt en ook wordt de planning niet gehaald.’ Maar er is licht aan het eind van de tunnel. ‘Liander Gas sluit dit weekend haar werkzaamheden af.’ De wethouder zegde toe, dat de gemeente gaat bekijken hoe de nutsbedrijven kunnen worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid om de verkeersveiligheid te waarborgen.