Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Kritisch over kwaliteit vervangingsgroen

LISSE –De kap van nog eens 140 bomen op Ter Specke heeft geleid tot bezorgde vragen van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie). Hij deed dit donderdag 17 oktober tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.
Nieuwenhuis stelde: ‘Op Ter specke worden weer 140 bomen gekapt en bomen worden weer teruggeplaatst. Rond de voetbalvelden en bij de wielerbaan zijn eerder bomen verdwenen en daarna werden rododendrons, taxussen en roosjes geplant; de meeste van die struiken staan er niet meer. Ze zijn met de heggeschaar verdwenen of liggen onder het vuil. Ik vind het eindresultaat een teleurstelling.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) reageerde: ‘Dit is het tweede deel van de opknapbeurt van het groen rondom het sportpark. Ik heb hier complimenten over gekregen, maar het is niet de bedoelding dat wat geplant wordt, vervolgens weggehaald wordt door ondeskundig gebruik of door overwoekering.’