Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Kistemaker laakt baggerplan

LISSE –De politici maakten zich donderdag 17 oktober tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur voornamelijk druk over baggeren, vliegtuigen en parkeren. Dit gebeurde tijdens de vaststelling van de Programmabegroting 2014, Meerjarenraming 2015 – 2017 en de Nota Bezuinigingen 2015.
Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) was geschokt. Hij las in het rapport over de ontwikkeling van het budget baggeren, dat er veel fouten zijn gemaakt in het onderhoudsplan. ‘Het was kortom een baggerplan. Het verbaast me hogelijk dat we in 2008 met elkaar een plan vaststellen, we daar vijf jaar lang uitvoering aan geven, terwijl het aan alle kanten rammelt. Dat baart mij zorgen.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) zegde toe dat  hij dit zou uitzoeken.
Commissielid Cor van Dijk (D66) sprak zijn twijfel uit over het andere soort geluidsmeetpunten die gebruikt gaan worden voor het meten van het vliegtuiglawaai. ‘Schiphol zorgt voor NOMOS-meetpunten, in verband met het verdwijnen van de drie meetpunten in de Poelpolder in oktober 2014. Dat NOMOS van Schiphol is als de slager die z’n eigen vlees keurt.’ Ook fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) was kritisch over een passage in de stukken. ‘Ik lees  hier dat etaald parkeren wordt genoemd als optie voor het realiseren van parkeerplekken. In het verleden hebben we ons heel duidelijk uitgesproken dat we geen betaald parkeren willen hebben. Deze zin wijs ik af.’ Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) reageerde direct: ‘Volgend jaar zit hier een nieuwe raad die er wellicht anders  over denkt.’