Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

De seriemoordenaar in de gevangenis

TEYLINGEN – De bezoekers van Teylingereind waren onder de indruk van de open dag. Ze prezen de jongeren voor hun positieve houding. Gale Tahapary-Keislair liet weten: ‘Ik vind het heel knap dat zij bewust zijn van wat ze willen. Ik heb echt het gevoel dat het goed komt met jullie.’
Alles was deze dag rustig en het geheel zag er verzorgd uit. Maar wie goed keek, besefte dat het geen pretje is om in Teylingereind te verblijven. Zo lagen ergens in een hoek loopstokken met daaraan leren banden voor om de enkels. Deze loopstokken moeten jongeren met een vluchtrisico in hun broek dragen, op het moment dat ze vervoerd worden naar een locatie buiten Teylingereind.
Ook dragen veel mededelingen die her en der in het gebouw is opgehangen eraan bij dat de jongeren gaan nadenken over zichzelf. Zoals de ‘Vier denkfouten’: anderen de schuld geven, uitgaan van het ergste, zaken goedpraten en egocentrisme’. Opvallend was wel, dat een aantal boeken in de mediatheek opvallende titels had als: ‘Bajesklanten’, ‘146 schoten’, ‘De seriemoordenaar’ en ‘De verklikker’.
De gasten voor één dag mochten ook ervaren hoe het was om in een cel te zitten met de deur op slot, ook al was het maar voor enkele tientallen seconden. Kitty van der Schrier vertelt over deze ervaring: ‘Je hoort bijna niets; het is er heel stil. Ik voelde me niet gelijk opgesloten, maar als ik er een paar uur zou zitten, dan zou ik gaan nadenken. Of muziek luisteren, als dat zou mogen.’