Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Raad bepaalt keuze

NOORDWIJK – De gemeenteraad komt op 31 oktober bij elkaar om een definitief besluit te nemen over de gemeenschappelijke regeling. Nadat de raad bij de vorige bespreking zich niet uitsprak voor of tegen een intensievere samenwerking, bleek dat Noordwijk geen volwaardige gesprekspartner meer was voor de Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Teylingen.
De Noordwijkse gemeenteraadsleden willen de komende week in één grote bijeenkomst nog een keer praten met de politici van de Bollen4. En vervolgens ligt op 31 oktober het eindoordeel bij het CDA van Noordwijk. Als zij instemmen met de ‘gemeenschappelijke regeling’, gaat een meerderheid van de raad er mee akkoord en wordt Noordwijk definitief onderdeel van de Bollen5. Maar als een meerderheid tegen deze gemeenschappelijke regeling stemt, blijft Noordwijk als zelfstandige gemeente achter in de regio en rest alleen nog samenwerkingsverbanden met onder meer Katwijk en Oegstgeest.