Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Wobber grijpt naast geld

LISSE – Het voor ieder wissewasje ‘wobben’ van de gemeente om zo een slordige 1.250 euro aan vergoeding te incasseren, blijkt niet altijd te lukken. Een inwoonster die over de afhandeling van de Wet Openbaar Bestuur (WOB) een klacht indiende bij de bezwarencommissie, krijgt nul op het rekest.
De inwoonster verzocht de gemeente om informatie over het kwaliteitshandvest, een ambtelijk stuk. De commissie bezwaarschriften vond, dat de stukken op de juiste manier verstuurd zijn.. Bovendien vonden de commissielden dat de bezwaarmaakster ‘geen procesbelang’ had. Daarom is haar bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaard. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit advies overgenomen.
Dezelfde dame had ook een WOB-verzoek ingediend over een ander geval. Zij vroeg eerder dit jaar om een kopie van het wegencategoriseringsplan 1998(!) en uitgebrachte adviezen naar aanleiding van het ontwerp herinrichting Rooversbroekdijk. Die gegevens waren volgens haar niet op de juiste manier verstrekt en ook hierover diende zij een klacht in bij de commissiebezwaarschriften. Weer ving ze bot en werd haar klacht ‘niet ontvankelijk’ verklaard.