Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Legaliseren of verdwijnen

RIJNSATERWOUDE – De eigenaar van het bedrijf aan de Heiligegeestlaan 46 krijgt een dwangsom opgelegd door de gemeente. Hij heeft een opslagschuur, twee containerunits en een opslagcontainer illegaal geplaatst. Ook is er zonder gemeentelijke toestemming een bijgebouw gerealiseerd tussen de schuur en het kantoor. De overtredingen zijn geconstateerd door een gemeentelijk toezichthouder en een handhavingstraject wordt opgestart.
De opslagschuur aan het water aan de overkant van de weg is gebouwd zonder omgevingsvergunning. Dit gebouw is strijdig met het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Jacobswoude. Het terrein aan het water is namelijk bestemd voor ‘bedrijfsdoeleinden met subbestemming scheepsbouw- en reparatiebedrijf zonder gebouwen’. Deze schuur moet afgebroken worden. Het bijgebouw, de containerunits en de opslagcontaine maken er wel kans op om gelegaliseerd te worden. Hiervoor dient de ondernemer aanvragen in te dienen, maar wel zolang met de totale bebouwde oppervlakte op het perceel de 270m2 niet wordt overschreden.
De eigenaar heeft al een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor de bouw van een groot bedrijfsgebouw. Als dat gebouw er mag komen, worden de opslagcontainer, de twee containerunits en het bijgebouw verwijdert. Maar toch moet hij binnen vier weken laten weten of hij bereid is de gewraakte bouwwerken helemaal te verwijderen of hier de juiste omgevingsvergunning voor aan te vragen. Als dat niet gebeurt, moet de man iedere week 5.000 euro betalen aan de gemeente, met een maximum van 50.000 euro.