Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

BESCAL wil beheer Floralis

LISSE – Met een gelikte presentatie leek Angela van Lienen, directeur van BESCAL, de harten van de commissieleden te winnen. Zij gaf tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 16 oktober aan, dat het sinds haar aantreden stukken beter gaat met BESCAL en dat haar organisatie de meest geschikte partij is om het beheer van het Floralis Huis van Cultuur uit te voeren.
Van Lienen maakte fiks gebruik van allerlei managementtermen: ‘optimaliseren van het locatieverhuur’, ‘verminderen van kwetsbaarheid’ en ‘efficiënte en effectieve bedrijfsvoering’, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ze gaf aan dat BESCAL een nieuwe organisatiestructuur heeft. Het personeel moet op alle locaties werken, zodat ‘kennis verbreed en geborgd wordt’. Volgens de directeur is het merendeel van het personeel hierover enthousiast.
Een zogeheten ‘Bedrijfsbureau’ gaat als spil in de organisatie BESCAL zorgen voor de verhuur van alle locaties en ruimtes en het inroosteren van het personeel en de vrijwilligers. Ook de administratie wordt door dit bedrijfsbureau gedaan, samen met de PR en secretarële ondersteuning. Van Lienen vond niet dat de kosten hiervoor extra zwaar op de begroting zouden drukken, zo liet ze weten op een vraag van het CDA. Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) oordeelde: ‘Een verzwaring van het management en het onkostenplaatje hiervoor worden terugberekend naar de gebruikers.’ De directeur en haar medewerkers zijn volop bezig om potentiële  huurders te benaderen via Twitter, Facebook en mailingen, maar vermeldde niet of hiermee ook succesvol nieuwe huurders gevonden zijn. Over het beheer van Floralis stelde Van Lienen: ‘We hebben al geschoolde medewerkers om de techniek en het geluid te doen. De beoogde taken van het beheer komen overeen met de taken die we nu al uitvoeren. Ook is een aantal van de potentiële gebruikers al bekend bij BESCAL.’