Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Steun voor initiatiefvoorstel CDA

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders moet een stappenplan opzetten om de 3D uit te voeren. De uivoering van zaken als de Wet werken naar vermogen, de Jeugdzorg en de AWBZ dagbesteding en dagbegeleiding, worden door de rijksoverheid overgedragen (gedecentraliseerd) aan de gemeenten. Het CDA stelde daarom woensdag 16 oktober tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën voor, dat het college moet zorgen voor meer duidelijkheid over wat er op de politici en de inwoners af komt.
Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) diende daarom een initiatiefvoorstel in, dat eveneens in de andere Bollengemeenten wordt besproken. ‘Ons voorstel is om een stappenplan op te zetten, met een overzicht van de feiten. Op die manier weten we met wie hebben we te maken, om hoeveel mensen het gaat en hoeveel geld er mee is gemoeid. We willen bereiken dat college en raad zich bewust zijn van hun verantwoording. Laat het college met dit stappenplan aan de slag gaan.’ Het voorstel kreeg unanieme steun van de overige partijen.