Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Kunst als goedmakertje

LISSE – De kunstenaar Hein Vandervoort gaat twee olieverfschilderijen maken, die in het bestuurlijke deel van het gemeentehuis komen te hangen. Het geld hiervoor (maximaal 6.500 euro) wordt geschraapt uit het cultuurbudget. Vandervoort krijgt deze opdracht in het kader van de projectschets ‘Bollenpoëzie’. Op de twee schilderijen wordt het gedicht ‘Love in the Valley’ van George Meredith verbeeld. Dit gebeurt door het uitlichten en in de schilderijen te verwerken van enkele zinnen en woorden van dit gedicht.
Oorspronkelijk had Vandervoort van de commissie Kunstaankopen de opdracht gekregen om ornamenten te maken over hetzelfde onderwerp, die aan enkele woningen in de Vogelwijk bevestigd zouden worden. Maar vorig jaar gaf woningbouwcorporatie Stek aan, dat deze ornamentnen na de renovatie van de woningen ‘niet meer passend’ waren. Daarom stelde Vandervoort voor om de kunstopdracht in een andere vorm te realiseren, bijvoorbeeld met het schilderen van een werk voor het gebouw Floralis. Dit voorstel was echter geen optie, omdat de binnenkant van het gebouw een sfeer wil uitstralen, waain de bollencultuur en haar erfgoed naar voren komen. Maar als alternatief komen er dus twee werken van Vandervoort te hangen in de gang van het bestuurlijke deel van het gemeentehuis. Deze werken zijn dus niet voor het gewone publiek te bezichtigen, maar de bestuurders en ambtenaren zullen er dagelijks van genieten.