Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

PvdA dient voorstel in voor zondagsopenstelling

KAAG EN BRAASSEM – De PvdA komt maandag  28 oktober met een motie om winkeliers de mogelijkheid te geven om iedere zondag open te zijn. Fractievoorzitter Piet van Veen neemt dit initiatief, nadat vorige week in het Witte Weekblad te lezen was, dat Samen voor Kaag en Braassem (SVKB) het initiatief wilde nemen om over te gaan tot zondagsopenstelling.
Van Veen laat weten: ‘We zagen dat SVKB mee willen doen (met een voorstel over de zondagsopenstelling, JD). We hebben daarmee een meerderheid voor zo’n voorstel, dus  we gaan het opnieuw inbrengen. We willen het gelijk regelen en we gaan er helemaal voor. Nu heeft SVKB gezegd dat het zou moeten gebeuren.’ De PvdA-voorman vervolgt: ‘Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Het is te gek voor woorden dat je drie maanden per jaar op zondag open bent en de rest van het jaar niet. Of je bent voor de zondagsrust, of niet.’
Hans Nicolai (SVKB) beantwoordde vorige week de vraag ‘Is jouw partij van mening dat er een nieuwe discussie moet komen over de zondagsopenstelling?’ Hij stelde: ‘Als onze middenstand niet uit de voeten kan met de huidige zondag openstellingsregeling, dan moeten we dit onderwerp beslist weer op de raadsagenda plaatsen.’ De vervolgvraag was: ‘Wil uw partij het initiatief nemen om over te gaan tot zondagsopenstelling? Het antwoord: ‘Dat willen we zeer zeker. De ontwikkelingen in de regio vragen hierom. SVKB vindt de zondag openstelling een verantwoordelijkheid van de ondernemer én van onze inwoners. Als aangetoond is dat onze ondernemers met een brede zondag openstelling beter kunnen concurreren met ondernemers uit onze omgeving dan moet de raad de ondernemers deze gelegenheid bieden.’
Deze woorden laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Toch lijkt het op de sociale media,  dat niet iedere SVKB-er overtuigd  is van de noodzaak van de koopzondagen.  Wethouder Floris Schoonderwoerd facebookte: ‘Top! Lees in @witteweekblad dat SvKB om is. Hiermee een ruime raadsmeerderheid voor vrije zondagopenstelling!’ Maar hierop reageerde Ger van Emmerik  (SVKB): ‘Niet om... het is bespreekbaar in overleg met onder andere de winkeliers en de burgers.’ Van Emmerik’s woorden werden gesteund door Petra van der Wereld: ‘Zo is het Ger...’ Het wordt een interessante vergadering op maandag 28 oktober.