Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Miljoeneninvesteerder wordt verweerder

ROELOFARENDSVEEN – Een ondernemer aan het Veenderveld 18 moet stoppen met de verkoop van fietsonderdelen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat hier een handhavingstraject voor wordt opgestart. Dit besluit is genomen nadat winkeliersvereniging R.A.A.K. en het bedrijf Bike Zone een verzoek hebben ingediend om bestuursdwang toe te passen.
Wethouder Ton van Velzen liet vorige week weten: ‘We moeten handhaven; de ondernemer mag daar wel detailhandel hebben, maar dat mag niet meer dan 10% van zijn omzet zijn. Hij verkoopt ook fietsonderdelen, maar je moet geen tandwieltjes aan particulieren verkopen.’ Het betreffende bedrijf investeert 2,5 miljoen euro om een nieuwe vestiging op te zetten aan het Veenderveld 5. Zal deze tik op de vingers consequenties hebben voor de investeringsbereidheid van de ondernemer?
Van Velzen: ‘Dit is geen tik op de vingers, maar een corrigerend optreden. De investering die de man gaat doen, heeft niets te maken met de afspraken die gemaakt zijn. De man zou het niet moeten willen, dat hij daar tandwieltjes verkoopt. Waar moet je anders de streep trekken. En in de nieuwe tent moet hij zich ook houden aan de afspraken. Als hij daar andere afspraken wil, moet hij de vergunning aanvragen. Als je een café opent, mag je ook niet aan jongeren onder de 18 alcohol verkopen.’