Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Stampen ter voorkoming van rampen

KAAG EN BRAASSEM – Volgend jaar blijven de rioleringstarieven nog hetzelfde, maar in 2015 stijgen de kosten voor de riolering met 4,5%; dat is twee keer zo veel als het inflatiepercentage. Wethouder Ton van Velzen liet vorige week weten, dat hij dit niet onredelijk vindt. ‘Als we al een aantal jaren op 290 euro (per huishouden, JD) zitten en we gaan naar 303 euro, dan krijgen we heel veel voor die 13 euro terug. We zitten namelijk overal leidingen in de grond te stampen. Ik vind die verhoging er zeker niet inhakken.’
 
Begin 2014 komt de wethouder met plannen die ervoor moeten zorgen dat de afvalstoffenheffing omlaag gaat. Dit zou kunnen, omdat eind volgend jaar het contract met Gevulei afloopt. De gemeente wil dan al dit soort activiteiten bij Cyclus onderbrengen en gehoopt wordt op een fikse prijskorting. De gemeenteraad moet in december het Gemeentelijk Rioleringsplan 2014 – 2018 goedkeuren.