Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Diane Zandvoort stapt weer over

En keert het CDA de rug toe
NOORDWIJK – De politieke carriere van Diane Zandvoort – Hoppezak zit behoorlijk in het slop. Begin dit jaar was ze nog fractievoorzitter en hét gezicht van de partij Wat Noordwijk Wil / Liberaal Noordwijk. In mei maakte ze wereldkundig dat ze volgend jaar voor het CDA in de gemeenteraad wilde zitten en er zou met haar gesproken zijn over ‘een top 3 notering’. Zelfs een wethouderspositie sloot Zandvoort niet uit.
In eerste instantie nam ze zich voor om tot de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart aan te blijven als fractievoorzitter voor WNW/LN, maar in september gooide ze volkomen onverwacht de handdoek in de ring en stapte ze uit de raad.  Ze had het helemaal gehad met alles; haar leven was te druk en zwemmend tussen de dolfijnen in de Rode Zee besloot ze om tijdelijk met de politiek te stoppen.
Op de vraag of dit haar politieke carriere zou schaden, waar het ging om haar kansen om hoog op de CDA-lijst te komen, antwoordde ze ontkennend: ‘ Het kan best zijn dat ik wel weer hoog op de lijst wil staan. Bij WNW/LN was ik alleen en moest ik altijd fit en aanwezig zijn. Als je bijvoorbeeld met z’n vieren bent, kun je de taken verdelen.’
De leden van het CDA hebben in een algemene ledenvergadering echter bepaald, dat Zandvoort niet tot de top 3 mag behoren. Zelfs een top 10 notering zit er niet in. Het signaal was duidelijk en Zandvoort heeft de eer aan zichzelf gehouden. Ze keert het CDA de rug toe en overweegt nu om toe te treden tot de partij Lijst Salman, waar inmiddels WNW/LN mee is gefuseerd. Over de fractieleider Dennis Salman zei Zandvoort onlangs: ‘Dennis is spontaan en luistert naar de mensen. Maar de manier waarop hij dingen zegt, vind ik wel stevig. Hij is een goed mens, heeft het beste met Noordwijk voor, maar het gaat er wel om hoe je de dingen zegt.’