Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

Jeugdzorg grote zorg

LISSE – De gemeenten moeten zich vanaf 2015 bezig houden met de uitvoering van de jeugdhulp. Lisse is een van twee dorpen in deze regio, waar een pilot (proefproject, JD) wordt gehouden. Tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op dinsdag 5 november verstrekte ambtenaar Ella Visser meer informatie.
Doordat gemeenten de jeugdzorg op zich moeten nemen, moeten de kosten omlaag gaan en dus wordt ingezet op ‘preventieve zorg’. Visser: ‘De opgaande lijn van de vraag naar Jeugdzorg moet omlaag. De zorg moet anders en beter worden en de kosten moeten omlaag.’ Op dit moment zijn er zo’n twintig grote organisaties die in deze regio jeugdhulpp aanbieden. Met deze bedrijven, maar ook huisartsen, ISD en schuldhulpverlening wil de gemeente afspraken maken.
In Lisse wordt het project ‘Hart voor de jeugd’ als eerste ingevoerd. Doel is om de huidige versnipperde jeugdzorg onder te verdelen in zes ‘pijlers’, die via het proces 1Gezin1Plan met elkaar  verbonden zijn. Visser: ‘We willen nu met bestaande aanbieders aan de slag. De transitie is heel spannend. Het gaat niet werken als je dan ook nog met nieuwe aanbieders aan de slag moet.’