Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

Regiotaxi gaat aan succes ten onder

LISSE – De regiotaxi is zo populair geworden, dat het een gepeperde rekening oplevert bij de gemeente. Iedereen met een Wmo-indicatie kan ervoor kiezen om niet de bus te nemen, maar een regiotaxi te bellen. Deze luxe auto’s vervoeren de klanten dan van hun woning naar de plaats van bestemming, terwijl de gebruikers maar enkele euro’s betalen en minder geld kwijt zijn dan voor de bus.
Het college van burgemeester en wethouders had al aan de collega’s in Holland Rijnland gevraagd of zij solidair wilden zijn en een deel van de extra gebruikerskosten op zich willen nemen. Maar hier ging geen enkele gemeente op in, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 5  november weten. De wethouder informeerde de leden van de commissie Regionale Zaken dat de regels aangescherpt worden over wie er in de toekomst nog van de regiotaxi gebruik mag maken. Deze nieuwe regels worden waarschijnlijk in februari 2014 van kracht.