Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Korting leges voor anbi en sbbi

LISSE – Bepaalde stichtingen en verenigingen komen in aanmerking voor kortingen op gemeentelijke leges. Het gaat hierbij onder meer om in de gemeente gevestigde ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI) of ‘sociaal belang behartigende instelling’ (SBBI). Deze instanties hebben als doel het opzetten van activiteiten van maatschappelijke, sociale of culturele aard.

De compensatie is van toepassing op de leges die worden geheven voor het aanvragen van een standplaats, loterijvergunning, het tijdelijk plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte ten behoeve van ideële activiteiten en het organiseren van evenementen of markten. Voor de rest stijgen in 2014 alle leges, zo liet wethouder Cia Kroon (VVD) dinsdag 26 november weten. ‘Uitzondering is de vergunning voor de gehandicaptenparkeerplaatsen; die laten we alleen met de inflatie stijgen.’ Ook de lastendruk voor woningen stijgt niet, zo informeerde Kroon. De hondenbelasting wordt verhoogd met 2%. De nieuwe tarieven komen voor 2014 uit op: 76,92 euro voor een eerste hond, 119,76 euro voor iedere volgende hond en 313,68 euro voor een kennel.