Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

BOO voor opladers

LISSE – Voor het beheer en onderhoud van oplaadinfrastructuur voor elektrisch aangedreven voertuigen, richt de gemeente het Fonds Beheer en Onderhoud Oplaadobjecten (BOO) op. Dit is noodzakelijk, omdat er steeds meer elektrische auto’s op de weg komen en niet elke gebruiker heeft de mogelijkheid om de auto op zijn eigen terrein op te laden.
Deze oplaadplekken gaan echter wel ten koste van de parkeerruimte voor ‘normale’ auto’s. In een ambtelijk stuk valt te lezen: ‘Doordat reguliere personenauto’s niet mogen parkeren op een oplaadplek, vermindert de parkeercapaciteit in de direct omgeving van die plek. In het beleidskader is daarom opgenomen dat per geval gekeken wordt naar de lokale situatie en de impact op de rest van het parkeren. In de uitvoeringsregels zijn daarom ook loopafstanden opgenomen waarbinnen gezocht wordt naar een mogelijk oplaadlocatie.’ Bij het instellen van een oplaadlocatie wordt volgens de gemeente eerst met de buurt gecommuniceerd.