Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Investeren in scoutingdak

LISSE – Het dak op de botenloods van de scoutinggroep Shawano’s wordt vervangen. Het college van burgemeester en wethouders stelt hier 5.000 euro voor ter beschikking. De scoutinggroep, een vereniging met 170 leden, had hier in oktober een aanvraag voor ingediend.
De botenloods werd in 1997 gebouwd en wordt gebruikt voor het stallen van negen boten en de opslag van kampeermaterialen. Na zestien jaar beginnen de golfplaten op het dak echter te scheuren, met grote lekkags tot gevolg. Het dak moet dus vervangen worden. De Shawano’s kiezen ervoor om een duurzamer type dakbedekking te realiseren. De kosten hiervoor bedragen 28.000 euro. De scoutingleden zelf zullen een deel van de werkzaamheden doen en hopen hiermee 2.000 euro te besparen. De gemeente betaalt dus ook 5.000 euro mee en de rest van het geld zal moeten komen uit het spaarpotje van de Shawano’s of met behulp van andere fondsen.