Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Op weg naar de Raad van State

OEGSTGEEST – Een verzoek van de oppositiepartijen om het bestemmingsplan en exploitatieplan voor de Overveerpolder niet vast te stellen, werd afgewezen door de partijpolitieke meerderheid PrO en VVD.
Met het vaststellen van dat bestemmingsplan wordt een volgende stap gezet om ASC uit te plaatsen naar de kwetsbare Overveerpolder. Een eerdere poging hiertoe strandde door bezwaarmakers bij de Raad van State en je hebt geen waarzegger nodig om te voorspellen dat er opnieuw een gang naar de Raad van State zal volgen.
Een van de onderwerpen die dan zeker aan de orde zal komen, is het flora- en fauna-onderzoek. De eigenaar van het terrein had aan de onderzoekers geen toestemming gegeven om dit onderzoek op zijn gebied uit te laten voeren, zo meldde fractievoorzitter Rob Braun (TO). ‘Wat is de waarde van dat onderzoek of is dat stiekem gedaan?’
Wethouder Wendelien Tönjann meldde dat er ‘hoe dan ook een nieuw bestemmingsplan moet komen. ASC zou hier naar toe verhuizen. De cricketsport is er al. De Raad van State heeft op bijna alle vlakken gezegd, dat het (vorige bestemmingsplan) akkoord was en op twee punten niet. Het ging om het niet voldoen van de afstand tussen het sportterrein en een recreatiewoning en het waarborgen van een goed en permanent leefklimaat. We hebben dat grondig gerepareerd.’ Nadat Tönjann gesouffleerd werd door een ambtenaar liet ze weten over het Flora- en fauna-onderzoek: ‘Er is wel contact met de eigenaar geweest. Op de plekken waar ze niet mochten komen, zijn ze niet geweest. Het is zeker een goed onderzoek.’
Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) concludeerde: ‘Als dit mocht stranden bij de Raad van State (RvS), laten we dan ophouden. Dit onderwerp vergiftigt het dorp. We moeten hier niet eindeloos mee door gaan. Het is buitengewoon zonde van deze mooie polder. Na de RvS-uitspraak moeten we onze knopen tellen.’ Fractievoorzitter Michiel Teeuwen (VVD), wiens fractie samen met PrO de verhuizing van ASC echter door wil zetten, bleef positief: ‘Dit bestemmingsplan gaat niet stranden bij de RvS.’ Met een meerderheid van 10 tegen 9 stemmen mag het voltallige college verder met de voorbereidingen om de voetbalclub te laten verhuizen naar een natuurgebied.