Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Van Dijk roept ook maar wat

OEGSTGEEST – De gemeente mag voortaan stukken ‘snippergroen’ tot 60 m2 verkopen aan particulieren. In eerste instantie werd door het college van burgemeester en wethouders geopperd dat snippergroen tot een omvang van maar liefst 100 m2 van de hand mocht worden gedaan, maar hiervoor stak de gemeenteraad een stokje. Op initiatief van Gerlof Kruidhof (PrO) en steun van een raadsmeerderheid werd deze maat met 40 m2 naar beneden bijgesteld. Fractievoorzitter Rob Braun (TO) waarschuwde wel: ‘We moeten oppassen voor een Gammaterreur met drie meter hoge schuttingen.’
 
In eerste instantie stelde Kruidhof voor om de omvang van de te verkopen snippergroen te beperken tot 50 m2, maar dat werd ontraden door wethouder Johanna Haanstra: ‘50m2 is wel erg weinig. Dat betekent wel dat we een forse administratieve last krijgen omdat er allerlei uitzonderingen gemaakt moeten worden.’ Hierop reageerde gemeenteraadslid Van Dijk (LO): ‘We gaan wel akkoord met (een voorstel voor, JD) 60 m2.’ Haar collega Janssen (VVD) vroeg kritisch: ‘Waarom bent u wel akkoord met 60 m2? Past daar precies een zwembad in?’ Van Dijk: ‘We willen het enerzijds zo beperkt mogelijk houden, anderszijds horen we wethouder zeggen dat het lastig wordt. Met die 10 meter zijn er mogelijk net iets minder handelingen nodig. Ik roep ook maar wat.