Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

38 bekeuringen in één jaar

KAAG EN BRAASSEM – Vorig jaar hebben de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) 38 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hier vooral om fout parkeren en het niet opruimen van hondenpoep. Wie geen opruimmiddelen bij zich heeft, krijgt voortaan ook een boete. Daarnaast is bij 75 hondenbezitters gecontroleerd of zij hondenbelasting betalen. Bijna de helft van hen, 33, bleek dit niet te doen. Zij krijgen alsnog een belastingaanslag.
De vijf grootste ergernispunten van de inwoners zijn hondenpoep, zwerfvuil, parkeren, overhangend groen en wildplakken/graffiti. Hierop wordt gecontroleerd, maar ook op andere zaken. Zo keken de boa’s  of er bootjes illegaal langer dan 24 uur  waren aangemeerd aan de Koppoellaan, werden fietsen weggehaald en vergunningen gecontroleerd van evenementen. In totaal ontving de gemeente 640 klachten over de openbare ruimte. Tot nu toe zijn er nog geen horeca-instellingen, supermarkten of slijterijen betrapt op het schenken van alcohol aan minderjarigen.