Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Landingsstrook moet weg

LEIMUIDEN – Ster Kranen Leimuiden BV (Westerdijk 40) krijgt nog een half jaar de tijd om een zogeheten ‘landingsbaan’ weg te halen, zodat op die plek gras kan groeien. Een verzoek van het bedrijf om dit asfalt te laten liggen, zodat kranen er op kunnen rijden, wordt afgewezen door het college van burgemeester en wethouders.
De verwijdering van de landingsstrook, of landingsbaan, was één van de voorwaarden van een overeenkomst die het bedrijf in 2011 met de gemeente had afgesloten. Het bedrijf heeft aan bijna alle verplichtingen voldaan, met uitzondering van de verwijdering van deze asfaltstrip. En dat moet dus wel gebeuren, aldus het college van burgemeester en wethouders. ‘Wij willlen ze houden aan het contract. Het college is niet bereid terwille te zijn voor dit verzoek’, zo laat wethouder Floris Schoonderwoerd weten.
Een gemeentelijk woordvoerder vult aan: ‘De provincie heeft toestemming gegeven voor de bouw van het gebouw op het perceel van Ster Kranen. Hierbij heeft Gedeputeerde Staten een ontheffing van de Verordening Ruimte gegeven, onder de voorwaarde dat een deel van het perceel feitelijk ingericht zou worden als agrarisch en groen. De betrokkene moet zich daaraan houden en dus ook de ‘landingsstrook’ zoals afgesproken verwijderen. Van deze afspraak wordt niet afgeweken omdat er genoeg ruimte over blijft om de hijskranen te laten draaien. De strook maakt onderdeel uit van een groter geheel en dat moet dan ook in zijn geheel worden verwijderd.’ Of de boete uiteindelijk ook ingevorderd kan worden, is nog niet zeker. De ondernemer kan een procedure aanspannen en dan moet een rechter het oordeel geven of de boete en de hoogte hiervan terecht is.