Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Huis voor solo senioren

ROELOFARENDSVEEN – De Werkgroep Solo Senior Huis ter Veen wil van de oude burgemeesterswoning een gemeenschapshuis voor solo senioren maken. Deze 60-plussers komen dan te wonen in een gebouw met twaalf kamers, een lift, gemeenschappelijke keuken en een grote gemeenschapsruimte.
De oude burgemeesterswoning van de voormalige gemeente Alkemade aan het Westeinde heeft bijna dertig jaar dienst gedaan als hotel-pension ‘Huis ter Veen’. De werkgroep wil in contact komen met mensen die interesse hebben om hier te komen wonen, in de ‘derde helft van hun leven’. Voordelen van deze woonvorm zijn, dat het sociale netwerk uitgebreid wordt en er kunnen ook gezamenlijk activiteiten opgezet worden. Bovendien kunnen de bewoners elkaar ondersteunen op het moment dat de gezondheid of andere omstandigheden het leven wat moeilijker maken. Wie zich wil laten informeren over de mogelijkheden van het ‘solo seniorenwonen’, kan langs komen tijdens het gratis weekend voor solo senioren in het weekend van 21 en 22 februari. Aanmelden hiervoor is nodig: senior.huis.ter.veen@gmail.com. Voor meer informatie: www.huisterveen.nl. Ook mensen die het initiatief zelf willen ondersteunen met denk- en doekracht zijn dan van harte welkom.