Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

'Laat Hillegom geen spookdorp worden'

HILLEGOM – De ondernemers in Hillegom-Zuid zijn fel tegenstander van het afsluiten van de Van Meerbeekstraat. Dit liet Rob Kaufman van Spiering Herenmode weten tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 23 januari. Hij sprak namens de ondernemers en eigenaren van bedrijfspanden in Hillegom-Zuid.
 
De ondernemers zijn over het algemeen positief over de plannen ‘Hart van Hillegom’, maar het afsluiten van de Van Meerbeekstraat voor al het gemotoriseerd verkeer zou de doodsteek betekenen voor meerdere ondernemers, zo liet de inspreker weten. ‘Zodra de Van Meerbeekstraat wordt afgesloten, komen er stilstaande vrachtwagens in de Molenstraat. Die gaan het verkeer ophouden, waarna automobilisten proberen te keren, met de gevaarlijke situaties van dien. Ook zoeken automobilisten andere wegen. Door deze maatregel wordt de bereikbaarheid van de Hillegommers om hun boodschappen te doen zwaar belemmerd. Het is van groot econonmisch levensbelang dat klanten de winkels snel en gemakkelijk kunnen bereiken. We hebben al overlast gevonden van de renovatie van de N208. Door de afsluiting worden diverse zaken gesloten. Laat Hillegom geen spookdorp worden. De Van Meerbeekstraat is de ader in het Hart van Hillegom. Laat dit niet moedwillig dichtslippen; dan wordt het kloppende hart van Hillegom ziek.’