Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

‘Liever speelweide dan appartementengebouw’

HILLEGOM – De huidige bewoners van bouwplan De Marel willen liever niet dat er nog een gebouw met 29 appartementen gerealiseerd wordt. Inmiddels genieten die bewoners volop van een groene middenstrook, die als speelweide gebruikt wordt. Inspreker Griffioen riep donderdag 23 januari tijdens de gemeenteraadsvergadering de politici op om de bewoners in hun wens tegemoet te komen.
Griffioen: ‘De bouw van dit appartementengebouw is niet mogelijk gebleken. Na zes jaar worden wij nog langer in onzekerheid gelaten. Het bouwplan is heel grootschalig en komt op het enige stukje groen in deze kinderrijke wijk. Dit grootschalige bouwplan zorgt voor een verstening in de wijk, dit moeten we met z’n allen niet willen! Ga met ontwikkelaar in overleg hierover.’ Gemeenteraadslid Van Vliet (Hillegom Progressief) toonde  zich sceptisch: ‘We praten hier niet over een hoogwaardig  stukje groen. De mensen wisten wat voor huizen ze kochten en wat er nog zou komen. Bovendien is er elders ook speelruimte.’ Haar partij was echter een roepende in de politieke woestijn, want een motie waarin het college van burgemeester en wethouders opgeroepen werd om die 29 appartementen ergens anders in het dorp te laten bouwen, werd door alle overige partijen gesteund.
Wethouder Ivo ten Hagen adviseerde nog: ‘Wijk niet zo gemakkelijk af van het oorspronkelijke bouwplan vanwege een stukje groen. Het ziet er nu leuk uit met een groene wijk, maar dat gaat wel ten koste van de andere doelstellingen die we hebben.’ Hij riep de raad op om vast te houden aan de oorspronkelijke plannen, zeker omdat er nog een bezwaarprocedure loopt bij de Raad van State. Maar de woorden van de wethouder maakten geen indruk; de motie werd aangenomen.