Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Bloeiend Hillegom gaat voor overwinning

HILLEGOM – Bloeiend Hillegom is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart. De partij zet zich de komende vier jaren in voor minimaal het behoud van het huidige voorzieningenniveau en de zelfstandigheid van het dorp. Samenwerken met andere gemeenten is prima, maar een fusie is taboe.
 
Ook wil Bloeiend Hillegom een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheid voor een woonzorgzone in Hillegom-Noord. Het voormalige terrein van Schoonderbeek en de Triangel (Leidsestraat) moeten van de partij herontwikkeld worden. De locatie ‘tussen spoor en vaart’ (het gebied tussen Noorder Leidsevaart en de Spoorlijn) wil de partij opneiuw als mogelijke woon-werklocatie aanmerken. Maar er mag niet gebouwd worden op eersteklas bollengrond. Verder moeten er extra uitlaatplaatsen voor honden komen, waarop de dieren los kunnen rondrennen. ‘De poepoverlast op trottoirs, speelplaatsen en parken zal hierdoor waarschijnlijk worden verminderd’, zo is de gedachtegang. Ook moet de gemeente voortaan niet meer een paar bomen per keer kopen, maar één grote partij bomen bij één kwekerij. In plaats van het kappen van bomen, zouden meer bomen verplaatst of tijdelijk ergens ‘opgeslagen’ moeten worden. Daarnaast hoopt de partij dat de inwoners zelf hun straten, trottoirs, parken en speelplaatsen mee helpen aanvegen.
Het winkelcentrum moet ook aantrekkelijker worden gemaakt: ‘De gezelligheid houdt niet op bij de ‘Oude Pomp’. De Meerstraatpromenade en het Henri Dunantplein gillen om aanpak en invulling. Aankleding van het Henri Dunant-plein met daghoreca en terrasjes zou het plein kunnen verlevendigen.’ Op de kandidatenlijst staan onder meer lijsttrekker Co Jansen en de nummers 2 en 3: Ria Heemskerk en Aart van Heusden (oud-VVD lijsttrekker).