Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Evenementen aan Bospolderweg 5 mogen doorgaan

HOOGMADE – Het bedrijf aan de Bospolderweg 5 mag doorgaan het het uitvoeren van haar activiteiten. De bezwaarschriften die hier tegen zijn ingediend, zijn ongegrond verklaard door de commissie voor de bezwaarschriften. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit advies opgevolgd. Burgemeester Marina van der Velde liet donderdag 16 januari weten: ‘Datgene wat er gebeurd, kan nét.’ Wel adviseren de ambtenaren, dat het goed is om ‘tijdens de events zo nu en dan een controle in te plannen, om de omvang van deze evenementen na te gaan en te bezien of er voldaan wordt aan de regels van het vigerende bestemmingsplan.’ Dan wordt gekeken naar de afwikkeling van het verkeer, horeca en mogelijke detailhandelactiviteiten.
Een bemiddelingspoging was opgezet tussen de bezwaarmakers en de organisator van de activiteiten, maar deze heeft tot niets geleid. Een gemeentelijk woordvoerder laat weten: ‘De gemeente heeft middels gesprekken gevoerd om te proberen partijen tot elkaar te laten komen. In de bezwaren zaten volgens de gemeente nogal wat zaken die met goed overleg tot een oplossing zouden moeten kunnen komen. De bezwaarmakers haakten echter af, omdat zij meenden dat de gemeente hierin niet onafhankelijk zou zijn.