Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Fietsenverkoop mag

ROELOFARENDSVEEN – Het bedrijf Bike in Balance mag op haar nieuwe locatie aan het Veenderveld 5 fietsen blijven verkopen. De enige voorwaarde is wel, dat het totale vloeroppervlakte voor het verkopen van die fietsen beperkt blijft tot 150 m2.
Eind vorig jaar werd Bike in Balance op de vingers getikt, omdat dit bedrijf te veel consumentenverkoop zou verrichten. Minimaal één concurrent wilde nu ook, dat het gemeentebestuur zou verbieden, dat Bike in Balance op haar nieuwe locatie wél fietsen en fietsonderdelen mocht verkopen. Maar dat is ijdele hoop, want het college geeft aan hierop niet te gaan handhaven. De reden is, dat deze situatie naar alle waarschijnlijkheid gelegaliseerd wordt. Burgemeester Marina van der Velde stelde: ‘Die detailhandel is niet illegaal binnen die 150 m2.’