Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Pieper zorgt voor problemen

JOEP DERKSEN
ROELOFARENDSVEEN – De fietsenberging bij Roelofstaete moet binnen zes weken verplaatst worden. Het college van burgemeester en wethouders laat zich niet vermurwen door een gepassioneerde oproep van G. de Jong, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Roelofstaete.
De Jong schreef onder meer dat een alternatief voorstel was ingediend: ‘Deze locatie kost geen parkeerplaats want de door u afgewezen - nu nog niet gemarkeerde - parkeerplaats in de ronding van het parkeerterrein wordt nu al zonder enig bezwaar vaak gebruikt. Wij zouden dan ook graag zien, dat de thans nog illegaal ingenomen standplaats voor onze fietsenstalling wordt gelegaliseerd.’
De fietsenstaslling wordt aan de zuidkant gecamoufleerd door het verder in de hoogte laten uitgroeien van de bestaande beukenhaag en aan de oostzijde door uitbreiding van die haag met enkele nieuwe haagbeuken. Op verzoek van de VVE snoeien de medewerkers van de plantsoenendienst deze hagen niet meer, maar een omwonende deed dit juist wel uit eigen initiatief. Dit tot grote ontsteltenis van de VVE. ‘Waarschijnlijk is deze peresoon de in het Witte Weekblad van 15 december 2013 door wethouder Uit den Boogaard bedoelde "pieper", die ons nu in problemen brengt.’ Een pieper is een inwoner die zich beklaagt bij de gemeente over vermeende misstanden en erop staat dat de gemeente hierop handhaaft.
De Jong besluit: ‘De door de gemeente gewenste standplaats aan de zuidzijde van ons gebouw zorgt voor problemen met de opbouw en afbraak van steigers voor periodiek uit te voeren buitenschilderwerk. Bovendien is het een weinig fraaie aanblik vanuit uw gemeentehuis en zorgt het ook voor een grotere belemmering van het uitzicht van de waarschijnlijke pieper.’ De briefschrijver deed een oproep richting het college om in gesprek te gaan over deze zaak. Op deze uitnodiging gaat het college niet in. Burgemeester Marina van der Velde stelde donderdag 16 januari simpelweg: ‘De fietsenstalling moet binnen zes weken verplaatst worden.’