Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Geen permanente bewoning

LEIMUIDEN – In het pand aan de Westerdijk 37 A mag voortaan niet meer permanent gewoond worden. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op donderdag 16 januari. Burgemeester Marina van der Velde lichtte toe: ‘In het verleden was er permanente bewoning, maar nu mag dat alleen nog recreatief.’ De aanvraag om permanent in dit huis te wonen is afgewezen, zo  blijkt uit de ambtelijke stukken, ‘omdat niet aan de daarvoor geldende eisen wordt voldaan en er geen sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat’.
Wat dan wel een aanvaardbaar woon- en leefklimaat is, wordt niet toegelicht. Wel laat een gemeentelijk woordvoerder weten: ‘Op 15 maart 2011 heeft het college de beleidsnotitie ‘Op weg naar een blijvend recreatief gebruik van recreatiewoningen’ vastgesteld. In een recreatief bestemde woning mag nooit gewoond worden, tenzij men voldoet aan de voorwaarden van een persoonsgebonden gedoogbeschikking of persoonsgebonden ontheffing.’