Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

‘Geef lokale ondernemers meer kans’

JOEP DERKSEN
LISSE – D66 maakt zich zorgen over het inkoop- en aanbestedingenbeleid van de gemeente. Dit liet fractievoorzitter Cees Verburg donderdag 30 januari tijdens de gemeenteraadsvergadering weten. Hij vroeg zich af, of de gemeenten die deelnemen in de inkooporganisatie Stichting RIJK, hun beleid wel met elkaar afgestemd hebben, het zogeheten ‘harmonisatiebeleid’. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten dit te gaan uitzoeken.
Verburg: ‘Dat harmonisatiebeleid is van belang voor de ondernemers. We lopen in verre  mate achter op de andere gemeenten. (De manier van, JD) inkoop hoort transparant en duidelijk te zijn; dat is uitermate belangrijk voor ondernemers. Zij willen weten hoe ze voor de gemeent kunnnen werken, waar het gaat om de criteria hoe de selectie werkt om op de shortlist te komen.’ De fractievoorzitter wees onder meer op kansen voor Lissese ondernemers om mee te dingen naar de bouw van ‘de nieuwe brede scholen’. ‘De prijs is niet langer leidend bij het aanbesteden. Ondernemers van Lisse onderscheiden zich op duurzaamheid. Bij de bouw van de brede scholen liggen kansen voor lokale en regionale ondernemers, als u de voorwaarden van duurzaamheid in de gunning vermeldt.’