Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Geen overtredingen hondenpoep geconstateerd

LISSE – Het afgelopen jaar hebben 285 inwoners en bezoekers een bekeuring ontvangen van de Boa’s (bestuurlijke opsporingsambtenaren). De meeste prenten gingen naar mensen die geen blauwe kaart hadden neergelegd in hun geparkeerde auto, of de tijd van die kaart overschreden hadden. Deze informatie werd bekend nadat commissielid Bas van Riel (D66) hier woensdag 22 januari het fijne over wilde weten tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Fininanciën.
De boa’s controleerden op allerlei gebieden. Zo kregen ook 18 mensen een bekeuring omdat ze op een gehandicaptenparkeerplaats stonden en ook waren er 38 bonnen voor ‘overige parkeerovertredingen’. Dat gaat het bijvoorbeeld om een illegaal geparkeerde auto op een woonerf of in een zon waar een parkeerverbod geldt. Het lijkt wel of het gemakkelijker voor de boa’s is om anoniem een prent achter een ruitenwisser te drukken, dan om de confrontatie aan te gaan met mensen die zich schuldig maken aan kleine en grotere ergernissen. Zo is er vorig jaar geen enkele bon uitgeschreven voor het niet opruimen van hondenpoep. Ook was er in 2013 maar één persoon die overlast veroorzaakte vanwege bovenmatig alcoholmisbruik. Burgemeester Lies Spruit liet weten over de cijfers, dat het belangrijk is om niet alleen naar het aantal uitgeschreven bonnen te kijken. ‘De wens van de gemeenteraad is om bonnen zoveel mogelijk te vermijden en zoveel mogelijk preventief te werken. Er zijn bijvoorbeeld weinig bonnen voor hondenpoep uitgedeeld, omdat iedereen die poep opruimt als ze uniformen zien.’