Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Helft minder nieuwjaarsschade

LISSE – ‘Wat is de schade van de nieuwjaarviering?’ Deze vraag wordt iedere eerste politieke vergadering van het nieuwe jaar gesteld door de SGP/ChristenUnie en ook deze vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 22 januari was geen uitzondering. In dit geval was het gemeenteraadslid Bert van Santen die de vraaghonneurs waar nam.
Burgemeester Lies Spruit antwoordde: ‘De totale schade aan gemeentelijke eigendommen was 27.500 euro. Dat is bijna de helft minder dan vorig jaar. Bij de scholen is wel het een en ander gebeurd. Zowel door de scholen als door de gemeente is aangifte gedaan. Maar we weten nu al dat de schade grotendeels niet verhaalbaar is. Er lagen geen briefjes met namen van de daders bij de vernielde eigendommen.’