Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

Gemeente wil Keverhaven niet

JOEP DERKSEN
KAAG– De gemeente heeft geen interesse in het overnemen van de Keverhaven van de Provincie Zuid-Holland. Deze instantie wil op termijn geen eigenaar meer zijn van dat gebiedje aan de Kever, en het college van burgemeester en wethouders vindt het al prima, dat twee ondernemers wél interesse getoond hebben.
Al in 2012 werden plannen bekend om van de Keverhaven een winstgevend gebied te maken. Zo zou er een ‘recreatieark met een omvang van 60 m2 en een totale hoogte van maximaal vier meter kunnen komen. En ook waren er plannen voor een ‘berging voor onderhoudsmaterialen’met een oppervlakte van 40 m2 en een nokhoogte van vier meter. Maar wel landschappelijk ingepast, zo werd indertijd gesteld.
Ook was de realisatie van een gebouw van 60 m2 onderdeel van de plannen, voor een beheerderruimte en kantoorruimte. Maar ook zou een ‘pizzaboot met houtoven afgemeerd kunnen worden aan de recreatieark’. Voor de kinderen moesten er verschillende speelvoorzieningen worden aangelegd, verspreid over Kevereiland.
Er waren / zijn ook andere plannen: vanaf Keverhaven zouden boten, kano’s en surfplanken verhuurd kunnen worden. En in de recreatieark kan ook een campingwinkel en/of snackwinkel gevestigd worden. De beide ondernemers hebben al in 2012 aangegeven, dat ze interesse hebben om het gebied te beheren of in eigendom te nemen. De verwachting is, dat de provincie met één initiatiefnemer afspraken gaat maken.
De gemeente ziet af van overname van Keverhaven. Wethouder Jan Uit den Boogaard licht toe waarom dat is: ‘Keverhaven is alleen via het water bereikbaar. Als het eigendom is van de gemeente, moet je handhavend gaan optreden. Het is nu een soort vrijstaat en het heeft voor ons weinig waarde. We zijn in principe niet geïnteresseerd in de overname van Keverhaven.’
Maar wil de gemeente Keverhaven niet behouden als er beschermde dieren op leven? ‘Of er nou een beschermde bever of uil zit, daarin zijn we niet in geïnteresseerd,’ aldus de wethouder.